Carpaccio z červené řepy s parmezánem
Suroviny:
-1 x červená řepa (nebo více)
-1 lžička růžové himalájské soli
-špetka růžového pepře (stačí 5 kuliček)
-3 větvičky čerstvého tymiánu (může
být i sušený)
-3 stroužky česneku
-2 lžíce ořechového oleje
-1 lžíce balsamikového octa
-parmezán (podle chuti)
-hrst plátků mandlí
-2 ks toastového chleba
-alobal (na zabalení řepy)
Dresink na carpaccio:
-5 lžic extra panenského olivového
oleje
-1 lžíce jablečného octa
-1 lžíce včelího (tekutého) medu
-1 lžička balsamikového octa
-1 lžička čerstvě vymačkané citronové
šťávy
-špetka čerstvě mleté mořské soli
Postup přípravy červené řepy:
Předehřejeme si troubu na 180 C°.
Nejprve si pod tekoucí vodou důkladně
omyjeme červenou řepu, neloupeme ji, jen ji osušíme.
Připravíme si dostatečně velký kus
alobalu, tak abychom do něj mohli zabalit celou řepu.
Rozložíme si jej, a na něj dáme
lžičku himalájské růžové soli, růžový pepř, 3 stroužky česneku (nemusí být
oloupaný, jen rozkrojený napůl), 3 větvičky tymiánu.
Na tyto suroviny položíme červenou
řepu a polijeme ji ořechovým olejem, balsamikovým octem a celé to hermeticky
zabalíme do alobalu. Zabalenou řepu do alobalu dáme do předem vyhřáté trouby na
180 C° cca na 1 hodinu.
Po 1 hodině „pečení“, vyndáme
červenou řepu, oloupeme ji a necháme ji vychladnout.
Postup přípravy dresinku:
Do misky dáme med, jablečný ocet,
balsamikový ocet, čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, sůl a pepř, vše důkladně
promícháme (nejlépe vidličkou), poté, budeme do promíchané směsi pomalu
přilévat extra panenský olivový olej, ale za stálého míchání (tím se dresink
dokonale spojí).
Konečná fáze úpravy předkrmu:
Než naservírujeme červenou řepu, tak
si opečeme toustový chléb, který pokapeme trochou olivového oleje.
Červenou řepu nakrájíme na tenké plátky,
které vyskládáme na talíř, zalijeme dresinkem, posypeme mandlemi a rovnoměrně
posypeme hoblinami parmezánu a můžeme s chutí servírovat! :-)
0 komentářů