Latest Posts

Carpaccio z červené řepy s parmezánem

By 11:01



Suroviny:

-1 x červená řepa (nebo více)
-1 lžička růžové himalájské soli
-špetka růžového pepře (stačí  5 kuliček)
-3 větvičky čerstvého tymiánu (může být i sušený)
-3 stroužky česneku
-2 lžíce ořechového oleje
-1 lžíce balsamikového octa
-parmezán (podle chuti)
-hrst plátků mandlí
-2 ks toastového chleba
-alobal (na zabalení řepy)




Dresink na carpaccio:

-5 lžic extra panenského olivového oleje
-1 lžíce jablečného octa
-1 lžíce včelího (tekutého) medu
-1 lžička balsamikového octa
-1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
-špetka čerstvě mleté mořské soli
-špetka čerstvě mletého pepře





Postup přípravy červené řepy:

Předehřejeme si troubu na 180 C°.

Nejprve si pod tekoucí vodou důkladně omyjeme červenou řepu, neloupeme ji, jen ji osušíme.

Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, tak abychom do něj mohli zabalit celou řepu.

Rozložíme si jej, a na něj dáme lžičku himalájské růžové soli, růžový pepř, 3 stroužky česneku (nemusí být oloupaný, jen rozkrojený napůl), 3 větvičky tymiánu.

Na tyto suroviny položíme červenou řepu a polijeme ji ořechovým olejem, balsamikovým octem a celé to hermeticky zabalíme do alobalu. Zabalenou řepu do alobalu dáme do předem vyhřáté trouby na 180 C° cca na 1 hodinu.


Po 1 hodině „pečení“, vyndáme červenou řepu, oloupeme ji a necháme ji vychladnout.


Postup přípravy dresinku:

Do misky dáme med, jablečný ocet, balsamikový ocet, čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, sůl a pepř, vše důkladně promícháme (nejlépe vidličkou), poté, budeme do promíchané směsi pomalu přilévat extra panenský olivový olej, ale za stálého míchání (tím se dresink dokonale spojí).

Konečná fáze úpravy předkrmu:

Než naservírujeme červenou řepu, tak si opečeme toustový chléb, který pokapeme trochou olivového oleje.

Červenou řepu nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme na talíř, zalijeme dresinkem, posypeme mandlemi a rovnoměrně posypeme hoblinami parmezánu a můžeme s chutí servírovat! :-)






Čaute!








Vaše FoodLoverAnna

You Might Also Like

0 komentářů