Latest Posts

Capellini s masovými koulemi a rajčatovou omáčkou

By 6:44

Ahoooj jedlíci!

Mám tu pro Vás další recept, tentokrát na mé oblíbené těstoviny. Je to opravdu jednoduchý recept. Vždy když nevím, co uvařit a hlavně nemám ani moc času, tak udělám těstoviny na všelijaký způsob, tak tady jeden ze způsobů máte! Tenhle recept je určitě na 4 porce minimálně. :)




Ingredience:
-1 balení capellinu nebo špaget (to je jedno)

-400g mletého hovězího masa
-krájená rajčata v konzervě
-5 stroužků česneku
-sůl
-čerstvě mletý citronový pepř
-2-3 lžíce cukru (podle chuti)
-1vejce
-2 lžíce strouhanky
-čerstvé bylinky: bazalka, oregano, majoránka, šnytlík
-2 lžičky plnotučné hořčice
-čerstvě mletý pepř
-10 dkg gorgonzoly
-5 lžic oliveho oleje
-voda
-4 lžíce slunečnicového oleje

Postup:
Hovězí maso se strouhankou, vejcem, jednou lžičkou soli (nebo podle chuti), pepřem, hořčicí, 2mi stroužky česneku (jemně nakrájený), hrstkou nakrájených bylinek smícháme dohromady a vytvoříme masové koule.

    Po té na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme zprudka ze všech stran. Až se masou zatáhne vložíme koule do pekáčku a dáme ho asi na 5-8min. do trouby na 200 stupňů.


Mezitím si můžete dát vařit vodu se slunečnicovým olejem a solí na těstoviny(vaříme podle návodu na obalu).


Do výpeku z masa na pánvi, přidáme zbytek pokrájeného (na drobno) česneku, necháme ho provonět a přidáme konzervu krájených rajčat, sůl, citronový pepř a cukr podle chuti. Do rajčatové omáčky nalijeme 100ml (horké) vody a 5min. vaříme.
    Těsně před podáváním dejte do rajčatové omáčky hrst nasekaných bylinek.

Navrch celého pokrmu dame nastrouhanou gorgonzolu a nasekaný šnytlík.









Dobrou chuť!!!!



FoodLoverAnna
 

You Might Also Like

0 komentářů