Latest Posts

Hovězí na červeném víne a kořenové zelenině s bramborovo-batátovou kaší

By 12:13 , ,

Ahoj všichni,




dnes tu pro Vás mám celkem jednoduchý recept, tak jako ostatně všechny, co tu mám. Je to Hovězí na červeném víně a kořenové zelenině s bramborovo-batátovou kaší. Já si to neskutečně zamilovala, tak jdeme na to! :)








Ingredience na maso:
-1 kg  hovězího krku
-5 ks mrkve (na kostičky nakrájené)
-4 ks kořenové petržele (na kostičky nakrájené)
-4 ks cibule (na kostičky nakrájené)
-3 stroužky česneku
-700 ml červeného vína (takové, které by Vám chutnalo na pití)
-600 ml hovězího vývaru
-3 ks bobkového listu
-celý pepř
-sůl
-pepř čerstvě mletý
-hrst čerstvého tymiánu
-půl lžíce sádla
-2 lžíce másla




Postup:
Maso si osušíme, očistíme a nakrájejíme na větší kostky. Do hrnce (který pak můžete dát do trouby) si dáme sádlo, až bude  rozpálené dáme na pánev maso, osolíme, opepříme a necháme ho ze všech stran zatáhnout. Až bude ze všech stran zatáhlé, vyndáme jej vedle, například do mísy. Do výpeku z masa dáme nakrájenou mrkev, petržel a cibuli. Zeleninu necháme opéct do hněda, přidáme k ní, bobkový list, celý pepř a tymián. Až zelenina zhnědne, přidejte k ní maso a zalijte vínem, nechte s vínem vařit minimálně 15-20 minut, dokud se víno nezredukuje, pak přilejte vývar a šoupněte do vyhřáté trouby na 150°C minimálně na 2-3 hodiny.


Když hrnec po  3 hodinách vyndáte, maso se bude krásně rozpadat. Opatrně vyndejte všechno maso vedle do mísy a omáčku si propasírujte. Omáčku ochutnejte a popřípadě dochuťte. Maso vraťte do omáčky, přidejte máslo a nechte ještě 5 minut vařit.






Ingredience na bramborovo-batátovou kaši:
-400 g brambor
-2 ks větších batátů
-400 ml-500ml teplého mléka (podle potřeby)
-3-4 lžíce másla (také podle potřeby)
-sůl
-špetka pepře


Postup:
Oloupeme si brambory, batáty a nakrájíme na menší kostky. Vezmeme si hrnec dáme do něj nakrájené brambory, batáty, osolíme, napustíme ho studenou vodu a dáme vařit do měkka. Až se brambory s batátami uvaří, slijeme vodu, přidáme máslo, sůl, pepř a vezmeme si na pomoc ruční mixér s metličkami a budeme šlehat kaši do hladka, vždy pomalu přiléváme mléko až bude kaše krásně jemná a "lehká", tak ji ochutnejte a popřípadě dochuťte.




 A MÁME HOTOVO!!!:-)






Určitě tohle jídlo vyzkoušejte, je to lehký, ale děsně dobrý!!! :)




Vaše FoodLoverAnna












You Might Also Like

0 komentářů