Bramborovo-batátové šišky se šťavnatým kuřecím steakem a parmezánovými chipsy
Tenhle recept je jednoduchý, já osobně miluji bramborové knedlíky, zelí a například pečený bůček. Mě, ale napadlo, proč bych nemohla udělat, tak "trochu" odlehčenou a jinou verzi "knedlo, vepřo, zelo"? :D
Z tohoto množství se nají určitě 4 osoby. :)
Z tohoto množství se nají určitě 4 osoby. :)
Ingredience na šišky:
-5
středně velkých brambor
-1
středně velká batáta
-2
hrnky hrubé mouky + podle potřeby
-1
lžíce nasekané pažitky
-3
lžíce nastrouhaného (na jemno) parmezánu
-1
větší vejce
-sůl
Postup:
Nejdříve
si ve větším hrnci uvaříme ve vodě do měkka umyté, neoloupané brambory i
batátu, tu můžeme pokrájet alespoň na 4 díly, aby kusy batáty byly podobně velké
jako brambory. Až se nám brambory a batáta uvaří, necháme je vychladnout.
Když
nám brambory a bátata vychladly, můžeme je nastrouhat na jemno do větší misky,
přidáme, vejce, nasekanou pažitku, špetku soli, nastrouhaný parmazán a 1 hrnek a půl hrubé mouky (půl hrnku budeme
přidávat během zpracovávání těsta).
Nelekněte
se, těsto bude lepkavé a bude se Vám lepit na ruce. Postupně
přidáme zbytek mouky, až těsto zpracujeme (bude pořád trochu lepkavé), necháme
ho tak 5 minut odpočinout pod utěrkou.
Mezitím
si můžeme dát do většího hrnce vařit osolenou vodu.
Po
uplynutí 5 minut, budeme tvořit šišky, záleží na Vás jak velké. Já je dělala
tak 10 cm na délku a na šířku 3 cm. Při tvoření šišek je dobré si občas namočit
ruce, aby se Vám lépe pracovalo s těstem.
Šišky
budeme dávat vařit do vroucí osolené vody, přibližně na 12 minut, předtím než
hrnec šiškami přiklopíme, tak je lehce promícháme, aby nebyly k sobě
přilepené.
Ingredience na kuřecí
steak:
-2
ks kuřecích očištěných prsou
-5
větviček čerstvého tymiánu (může být i sušený, pokud nemáme čerstvý)
-2
ks šalotky
-2
lžíce olivového oleje
-200ml
kuřecího vývaru
-mořská
sůl
-čerstvě
mletý pepř
Postup:
Na
rozpálenou pánev dáme olivový olej a hned vzápětí přidáme na pánev obě osolená
a opepřená (podle chuti) kuřecí prsa. Necháme alespoň 2 minuty opéct
z obou stran.
Mezitím
si nakrájíme šalotky na měsíčky a přidáme ji k masu na pánev.
K šalotce a masu přidáme větvičky tymiánu, necháme provonět, zalijeme
vývarem a přiklopíme pokličkou. Dusíme alespoň 10 -15 minut a budeme mít
hotovo.
Jako
poslední tečka mého pokrmu jsou parmazánové chipsy.
Ingredience:
-parmezán
(podle toho kolik budete chtít dělat chipsů)
-papír
na pečení
Postup:
Předehřejeme
si troubu na 200 °C.
Potřebné
množství parmezánu si nastrouháme najemno. Na menší pekáč si dáme pečící papír
a dáme na něj menší kopečky parmezánu.
Pekáč
dáme do trouby maximálně na 5-7 minut a
máme hotovo.
Servírujeme!
Na
talíř poklademe bramborovo-batátové šišky, na ně dáme napůl překrojený kuřecí
steak, celé to polijeme výpekem ze steaků a navrch dáme parmazánové chipsy a
hrstku nakrájeného tymiánu. K tomu jako oblohu můžeme přidat rychle
orestované cherry rajčata.
Budu se opět těšit u dalšího článku nebo receptu!
Vaše FoodLoverAnna
Vaše FoodLoverAnna
0 komentářů