Latest Posts

Bramborovo-batátové šišky se šťavnatým kuřecím steakem a parmezánovými chipsy

By 9:15 , ,


Tenhle recept je jednoduchý, já osobně miluji bramborové knedlíky, zelí a například pečený bůček. Mě, ale napadlo, proč bych nemohla udělat, tak "trochu" odlehčenou a jinou verzi "knedlo, vepřo, zelo"? :D

Z tohoto množství se nají určitě 4 osoby. :)  

Ingredience na šišky:

-5 středně velkých brambor

-1 středně velká batáta

-2 hrnky hrubé mouky + podle potřeby

-1 lžíce nasekané pažitky

-3 lžíce nastrouhaného (na jemno) parmezánu

-1 větší vejce

-sůl

 



Postup:

Nejdříve si ve větším hrnci uvaříme ve vodě do měkka umyté, neoloupané brambory i batátu, tu můžeme pokrájet alespoň na 4 díly, aby kusy batáty byly podobně velké jako brambory. Až se nám brambory a batáta uvaří, necháme je vychladnout.

 

Když nám brambory a bátata vychladly, můžeme je nastrouhat na jemno do větší misky, přidáme, vejce, nasekanou pažitku, špetku soli, nastrouhaný parmazán  a 1 hrnek a půl hrubé mouky (půl hrnku budeme přidávat během zpracovávání těsta).

 

Nelekněte se, těsto bude lepkavé a bude se Vám lepit na ruce. Postupně přidáme zbytek mouky, až těsto zpracujeme (bude pořád trochu lepkavé), necháme ho tak 5 minut odpočinout pod utěrkou.

 

Mezitím si můžeme dát do většího hrnce vařit osolenou vodu.

 

Po uplynutí 5 minut, budeme tvořit šišky, záleží na Vás jak velké. Já je dělala tak 10 cm na délku a na šířku 3 cm. Při tvoření šišek je dobré si občas namočit ruce, aby se Vám lépe pracovalo s těstem.

 

Šišky budeme dávat vařit do vroucí osolené vody, přibližně na 12 minut, předtím než hrnec šiškami přiklopíme, tak je lehce promícháme, aby nebyly k sobě přilepené.




Ingredience na kuřecí steak:

-2 ks kuřecích očištěných prsou

-5 větviček čerstvého tymiánu (může být i sušený, pokud nemáme čerstvý)

-2 ks šalotky

-2 lžíce olivového oleje

-200ml kuřecího vývaru

-mořská sůl

-čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

Na rozpálenou pánev dáme olivový olej a hned vzápětí přidáme na pánev obě osolená a opepřená (podle chuti) kuřecí prsa. Necháme alespoň 2 minuty opéct z obou stran.

 

Mezitím si nakrájíme šalotky na měsíčky a přidáme ji k masu na pánev. K šalotce a masu přidáme větvičky tymiánu, necháme provonět, zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Dusíme alespoň 10 -15 minut a budeme mít hotovo.

 

Jako poslední tečka mého pokrmu jsou parmazánové chipsy.



 

Ingredience:

-parmezán (podle toho kolik budete chtít dělat chipsů)

-papír na pečení

 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 200 °C.



Potřebné množství parmezánu si nastrouháme najemno. Na menší pekáč si dáme pečící papír a dáme na něj menší kopečky parmezánu.


Pekáč dáme do trouby  maximálně na 5-7 minut a máme hotovo.



Servírujeme!

Na talíř poklademe bramborovo-batátové šišky, na ně dáme napůl překrojený kuřecí steak, celé to polijeme výpekem ze steaků a navrch dáme parmazánové chipsy a hrstku nakrájeného tymiánu. K tomu jako oblohu můžeme přidat rychle orestované cherry rajčata.




 

 Budu se opět těšit u dalšího článku nebo receptu!



Vaše FoodLoverAnna

You Might Also Like

0 komentářů